Bu eğitim hakkında
KAYGI NEDİR? NASIL BAŞ EDİLİR?
Her birey hayatının farklı alanlarında yaşamış olduğu problemler neticesinde kaygı duygusu yaşayabilir. Yaşamış olduğu bu kaygı sonucunda bedensel birtakım belirtiler gösterebilir. Bunlar; gerginlik hissi, elde ve ayakta terleme ve titreme, kalp atışında hızlanma veya soluk alıp vermenin hızlanması gibi vücudumuzun vermiş olduğu doğal tepkilerdir. Bu noktada normal kaygı ile kaygı bozukluğunu birbirinden ayırmak önemlidir. Normal kaygı ‘‘şimdi ve burada’’ olmaya odaklanan sağlıklı ve işlevsel olan bir kaygıdır. Örneğin, ‘‘yaklaşan toplantısı için proje hazırlaması gereken bir yöneticinin televizyon izlemeyi bırakıp proje ile ilgili çalışmaya başlamam lazım, televizyon izlersem projeyi yetiştiremeyebilirim’’ şeklindeki kaygısı denetlenebilir ve şimdiye yönelik olduğundan sağlıklı bir kaygıdır. Ancak 1 yıl sonra teslim etmesi gereken tezi için ‘‘ya tezimi yetiştiremezsem, tezimi yazamazsam’’ şeklindeki kaygılar ise şimdi ve denetimin olmadığı işlevsiz kaygılardır.
Kaygı bozukluğu, hissettiğimiz kaygı duygusunun devamlı olarak hissedildiği ve belli bir süre sonra bireyin hayatını önemli ölçüde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bununla birlikte birey kaygı verici durumlardan kaçınarak bununla baş etmeye çalışır. Örneğin, toplu taşınmalara binmeme, fiziksel performans gerektirecek aktivitelerden uzaklaşma veya toplumsal alanlara girmeme şeklinde belirtilebilir.
Kaygı Bozukluğu Türleri:
Yaygın Kaygı Bozukluğu
Panik Bozukluk
Fobiler
Obsesif Kompulsif Bozukluklar
Sosyal Kaygı Bozukluğu
Ayrılık Kaygısı Bozukluğu
Seçici Konuşmazlık (Mutizm)
Şeklinde sıralanabilir.
KAYGI NEDİR VE NASIL BAŞ EDİLİR EĞİTİMİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Kaygı insanların sosyal hayatında sorunlara sebep olan ve yaşamlarını olumsuz anlamda etkileyen bir duygu halidir. Kaygılı bir halde olmak ve bu duyguyu uzunca bir süre üstünde taşımak hem mental hem de fiziksel olarak bireyi etkilemektedir. Bireyler bu durumla baş etmek adına farklı yollar denemektedir. Bu eğitimimizde kaygı ile nasıl baş edilebileceğine dair farklı teknikler ile katılımcılara yeni ve farklı bakış açıları öğrenmelerini sağlamak hedeflenmektedir.
Eğitime Kimler Katılabilir: Eğitime ilgi duyan herkes katılabilir.
Eğitim Süresi: 49 dk.
Eğitim Ücreti: belirlenmedi.
Eğitim Yeri: BiSelf Academy Uluslararası Yeni Nesil Eğitim Platformu
Organizasyon: Dr. Klinik Psikolog Birgül Özgüvenç
Eğitmen: Dr. Klinik Psikolog Birgül Özgüvenç
Sertifika Belgesi: İsteğe bağlı üniversite onayı ve e-devlet onaylı uygulayıcı sertifikası veya katılım belgesi verilecektir. Ayrıca uluslararası akreditasyon olacaktır.
Eğitim Detayları
Katılımcılar bu eğitim sonunda:
Kaygı Bozukluğunun ne olduğunu, gelişiminde nelerin etkili olabileceği, bir kişinin Kaygı Bozukluğu olduğunu nasıl anlayabileceği, kaygının işlevsel yönlerinin neler olduğu, kaygı anında zihinde geçen düşüncelerin neler olduğu ve bunun sonucunda ne gibi duygular hissedebileceğine dair bilgiler öğrenmeleri hedeflenmektedir. Aynı zamanda günlük yaşam içerisinde karşılaşabilecekleri kaygı verici durumlarla nasıl baş etmeleri gerektiğine dair kazanımlar elde etmeleri amaçlanmaktadır.
Yorumlar (0)
